Zoeken naar:

Om stenen te maken gebruiken we al eeuwen klei. Klei bewerken en bakken kost een hoop energie, iets dat we tegenwoordig zoveel mogelijk willen vermijden. Ook is niet alle klei geschikt om stenen van te bakken en is niet overal voorhanden.

We kunnen ook cement gebruiken om stenen te maken hiermee hebben we ook een prachtig product wat weer enorm veel energie kost en CO2 produceert. Zo’n 8 % van de wereldproductie aan CO2 komt van cement-maken. Hiervan wordt later wel weer een deel opgenomen maar het blijft erg veel.

Wij kunnen met polymeren, AB-Block, met granulaat (zand met steentjes) prima blokken en bouwstenen produceren. Dit zonder bakken of cement. Met AB-block vormen we de stenen van vochtig zand waarvan het mengen en kneden al veel minder energie kost dan klei en vervolgens moeten de stenen drogen tussen de 12 en 80 graden Celsius. Hoe warmer, hoe sneller de droging. Voor om volledige sterkte te krijgen zijn 30 dagen nodig, net als beton, maar na persen zijn de blokken, tegels, dakpannen en bouwstenen en klinkers handel en stapelbaar.

Gemaakt van: klei, vliegas, mijnafval, gebroken puin,… de mogelijkheden zijn eindeloos

Ook vervuilde grond kan zo verwerkt worden. Hiermee voorkomen we verspreiding van de vervuiling in grondwater en milieu.

Mocht u dit aanspreken neem contact met ons op.

contact@mern-polymers.comGMail     Yahoo     Outlook     Outlook-live